| Autor |
Wiadomość |
|
mario33
|
Tytuł: PHDS - czy to się do czegoś nadaje ? Post: czwartek, 12 grudnia 2013, 00:09 |
|
|
Ktoś to stosował z sukcesem ? Co to tak naprawdę daje ? Daje radę trochę stłumić wężykowanie ? Czy tylko drgania ? [ img ]
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
ex1
|
Tytuł: Re: PHDS - czy to się do czegoś nadaje ? Post: czwartek, 12 grudnia 2013, 00:13 |
|
|
mario33 pisze: Ktoś to stosował z sukcesem ? Co to tak naprawdę daje ? Daje radę trochę stłumić wężykowanie ? Czy tylko drgania ? [ img ]kilka razy się z tym przejechałem… moim zdaniem to ma za zadanie jedynie tyumic wibracje na kieronicy, to raczej nie pomaga na wężykowanie… ;)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
MłodyUć
|
Tytuł: Re: PHDS - czy to się do czegoś nadaje ? Post: czwartek, 10 grudnia 2015, 13:02 |
|
|
|
Odgrzeję kotleta. Ktoś już z tym jeździł? Pomaga to coś na pompowanie przedramion?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
sowizdrzal
|
Tytuł: Re: PHDS - czy to się do czegoś nadaje ? Post: czwartek, 10 grudnia 2015, 14:32 |
|
Strona WWW: https://picasaweb.google.com/a.z.niewiadomski/
|
Cytuj: Odgrzeję kotleta. Ktoś już z tym jeździł? Pomaga to coś na pompowanie przedramion?
Niedawno kupiłem LC8 wyposażony w podobne ustrojstwa, tyle że marki ROX (pełniące także role podwyższeń kiery).
IMHO tłumi to wibrację, a na trakcję wpływa negatywnie o tyle, o ile lubię mieć dobre wyczucie tego co dzieje się na przednim kole.
Zdjąłem, jest lepiej. ROXy sprzedałem.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Vilkas
|
Tytuł: Re: PHDS - czy to się do czegoś nadaje ? Post: czwartek, 10 grudnia 2015, 23:35 |
|
|
|
Zadanie tego badziewia to tłumienie drgań sprzęta i próba zmniejszenia ich na nadgarstkach... Czysta kosmetyka nic więcej.
Nie polecam, zbędny wydatek dla snobów ;-)
Pozdrawiam
Vilkas
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marcinjunak
|
Tytuł: Re: PHDS - czy to się do czegoś nadaje ? Post: piątek, 11 grudnia 2015, 07:07 |
|
|
|
W cywilnych sprzętach tego nie widziałem u nikogo ale w każdej dakarówce jest zamontowane.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Adagiio
|
Tytuł: Re: PHDS - czy to się do czegoś nadaje ? Post: piątek, 11 grudnia 2015, 07:19 |
|
|
|
Rajdowym moto jedzie się cały dzień w terenie na pełnej faji a drgania przy wysokich obrotach silnika są bardziej odczuwalne. Nawet takiemu Comie drętwiały łapy. Lepiej moim zdaniem założyć piankowe manetki niż to ustrojstwo.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Carlos69
|
Tytuł: Re: PHDS - czy to się do czegoś nadaje ? Post: piątek, 11 grudnia 2015, 16:47 |
|
|
|
Coma drgań nie odczuwa. On ma stalowe dłonie i jaja. :lol: :lol:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
PIOTHRUS
|
Tytuł: Re: PHDS - czy to się do czegoś nadaje ? Post: sobota, 12 grudnia 2015, 01:21 |
|
Strona WWW: http://www.dzwieknaplanie.com
|
|
A ponieważ nie musi płacić , bo dostaje ... może też powiedzieć że nie działa inie będzie tego badziewia dzwigał ....
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Adam K1200RS
|
Tytuł: Re: PHDS - czy to się do czegoś nadaje ? Post: sobota, 12 grudnia 2015, 08:47 |
|
|
Cytuj: W cywilnych sprzętach tego nie widziałem u nikogo ale w każdej dakarówce jest zamontowane.
no, po takim wpisie to teraz już będzie w cywilnych sprzętach
:)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
sowizdrzal
|
Tytuł: Re: PHDS - czy to się do czegoś nadaje ? Post: sobota, 12 grudnia 2015, 09:28 |
|
Strona WWW: https://picasaweb.google.com/a.z.niewiadomski/
|
Cytuj: Coma drgań nie odczuwa. On ma stalowe dłonie i jaja. :lol: :lol:
To zupełnie tak jak ja ;)
P.S. Carlos - dawno Cię nie było :mrgreen:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |