| Autor |
Wiadomość |
|
jacq
|
Tytuł: Zabezpieczenie zamka kufra (przed brudem). Post: sobota, 26 kwietnia 2014, 16:58 |
|
|
|
Dziś pojeździłem trochę w deszczu i po powrocie zamek kufra centralnego był uwalony piachem. Musiałem chwilę się nakombinować, żeby otworzyć.
Czy ktoś ma jakieś pomysły jak temu zaradzić?
Pewnie można by przedłużyć tylni błotnik... Ale zastanawiam się, bo może są jakieś zatyczki wsadzane w zamek w taką pogodę.
Jakieś pomysły/patenty?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Acent
|
Tytuł: Re: Zabezpieczenie zamka kufra (przed brudem). Post: sobota, 26 kwietnia 2014, 19:30 |
|
|
|
Są .BMW robi takie zawleczki do swoich oryginalnych kufrów aluminiowych.Myślę ,że można zamówić .Pewnie nie będą dramatycznie drogie.Będą tylko drogie :)
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jacq
|
Tytuł: Re: Zabezpieczenie zamka kufra (przed brudem). Post: sobota, 26 kwietnia 2014, 20:19 |
|
|
No tak. Ale.... Poszukałem po necie i chyba znalazłem co trzeba. Nazywa się to osłona przeciwpyłowa zamka i używane jest w dostawczakach i autobusach :) Wygląda mniej więcej tak: [ img ]Teraz tylko znaleźć odpowiedni rozmiarowo.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Acent
|
Tytuł: Re: Zabezpieczenie zamka kufra (przed brudem). Post: sobota, 26 kwietnia 2014, 20:22 |
|
|
|
Bmw wymyślili to tak,że masz gumową imitację kluczyka zakończoną korkiem na zawleczce,którą wtykasz w zamek.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
jacq
|
Tytuł: Re: Zabezpieczenie zamka kufra (przed brudem). Post: sobota, 26 kwietnia 2014, 21:47 |
|
|
Acent pisze: Bmw wymyślili to tak,że masz gumową imitację kluczyka zakończoną korkiem na zawleczce,którą wtykasz w zamek. Taki był i mój tok myślenia na początku.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |