Dzisiaj jest czwartek, 10 września 2026, 12:58

Autor Wiadomość
 Tytuł: LC4 Adventure Super stan !
Zadomowiony

Do sprzedania jest LC4 adventure mojej dziewczyny.
Aktualnie mamy trzy motocykle i jedno z nas musi się jednego pozbyć,
to które sprzeda moto szybciej przesiądzie się na LC4 rally,
więc nie róbcie mi tego i lepiej kupcie moje LC8 niż jej LC4 :D

http://olx.pl/oferta/lc4-adventure-CID5-IDbW9vf.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://images70.fotosik.pl/1228/fcdf61a63a756191.jpg

http://images66.fotosik.pl/1230/91d9bbfee9ef6026.jpg

Ostatnio zmieniony środa, 20 stycznia 2016, 15:24 przez Wojak, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł: Re: LC4 Adventure Super stan !
Początkujący

No i kupiłem sobie KTM-a, który nie potrafił bezproblemowo przejechać drogi Szczecin - Gdańsk...

1,5 tygodnia od zakupu mineło a próby rozmów z "szanownym" kolegą Wojak iem spełzły na pustych słowach i zapewnieniach. Kolega "mechanik" (bo tajemnicą nie jest że pracuje jako mechanik przy sklepie motocyklowym promoto.pl w Szczecinie) początkowo swój silnik z LC4 chciał dać na podmianę, później obniżyć cenę zakupu moto o połowę ceny robocizny na rozpołowienie silnika (i dać uszczelki), ale ostatecznie wypiął się wszystkiego i to mnie nazwał OSZUSTEM HAHAHA.

Nie pozostaje nic innego niż przestrzec innych kupujących aby ewentualnie nie podzielili podobnego losu. Może liczył na to że przyjadę busem/przyczepką i tak szybko to nie wyjdzie na jaw ?

Jak sprzedaje tak motocykle, to aż strach pomyśleć co się dzieje przy naprawach które wykonuje pod szyldem promoto.pl . Ciekawe co znajdę w silniku po jego otwarciu...

Fotki, komentarz bolączek...
https://goo.gl/photos/PCBX9tn9SV8CSpJn9

http://images.sodahead.com/polls/002873899/4821239896_like_button1_answer_3_xlarge.jpeg

Zadomowiony na dobre

Strona WWW: http://www.dzwieknaplanie.com
Co się skupiał się , bo nie widać ??? te kilka kropel oleju ? przyzwyczaj się to nie japonia :)

Zadomowiony na dobre

no widać że serwis kompletny przedniego zwieszenia i wszystkie płyny wymienione, co się czepiasz ? 8)

a Super czy Igła Stan zawsze się pisze bo nikt nie kupi w Polsce bez takich frazesów

Bajkopisarz forumowy

Tym wielkim problemem jest pocenie się na połówkach karterów i na uszczelce pod głowicą oraz lejące lagi? Jeżeli to wszystko to przecież powinno to wyjść na oględzinach.

Bajkopisarz forumowy

Cytuj:
No i kupiłem sobie KTM-a, który nie potrafił bezproblemowo przejechać drogi Szczecin - Gdańsk...
Co się właściwie stało? Na czy polegał problem podczas jazdy? Podajesz dużo info personalnych sprzedawcy a niewiele o problemie. Ze zdjęć olx wygląda na 15letni motocykl tłuczony w terenie i kupując taki motor trzeba się niestety liczyć, że coś trzeba w nim będzie zrobić.
Jak nie chcesz wycieków oleju, to kup xt660. Nie ma sensu się tym w KTMie zajmować. Niska waga KTMów jest okupiona pewnymi kompromisami i te pocenie się oleju to konsekwencja jednego z nich. Włożenie nowych uszczelek rozwiąże problem tylko na chwile i potem znów się będzie pocił. Z czasem ziemia i piach oklei ten syf i będzie wyglądać bojowo :mrgreen:

P.S.
Zamiast grzebać w 15letnim KTMie w silniku, który jak rozumiem chodzi, to raczej przeserwisowałbym zawias. Tym bardziej, ze prawdopodobnie jesteś cięższy od poprzedniej kierowniczki.

Aktywny

Terrorr,
A czego się spodziewałeś kupując wyeksploatowanego grata? Dwuletniej gwarancji? Kupowałeś marzenia- nie motocykl. Za głupotę trzeba płacić! :lol: :lol: :lol:
Wojak,
Gratulacje! Nie sądziłem że uda Ci się znaleźć frajera. Szacun! Jak sprzedasz tą „profesjonalnie przeserwisowaną” 990`tkę to zaproponuję Ci pracę na stanowisku przedstawiciela handlowego- potrafisz wcisnąć g… :( :o :shock:

Początkujący

dokładnie tak jak pisali wcześniej, czemu nie zobaczyłeś jak oglądałeś, nie zobaczyłeś pod spód czy olej cieknie, czy lagi nie ciekną? a poza tym jaki masz problem masz umowe to oddaj sprzęt i tyle masz prawo, a jak nie tak to idź do sądu;)

Zadomowiony

Kupiłem od forumowicza kurtkę i spodnie IXS "całość użyta jeden raz, wygląda jak nowa".Otrzymałem ciuchy które przelatały jeden jeśli nie dwa sezony. Dla mnie nowe to nowe,po serwisie to po serwisie i nie ważne ile kosztowało.Jak już forumowicze robią się w ..uja to ja dziękuję za takie towarzystwo.

Poeta forumowy

Też tak uważam. Wycieki to niby nie koniec świata ale stan faktyczny nieco rozmija się z opisem. To nie pierwszy przypadek "pewnego" sprzętu od forumowicza. Drugi przypadek przerabiałem sam. Na szczęście miałem niedaleko do oferowanego motocykla i po obejrzeniu odpuściłem. Szkoda, że kolega (nick przemilczę) nie był łaskaw poinformować mnie wcześniej o historii sprzęta a i na miejscu usiłował kręcić. A taka okazja miała być i taki popularny forumowicz!!!

Bajkopisarz forumowy

A ja uwazam ze nie wazne czy populaeny czy nie warto mowic kto i jak dal ciala by potem nie bylo zdziwienia dla innych

Aktywny

Nawiązując do tematu pewników z forum sam kiedyś natrafiłem na cwaniaka. Sprzedawał na forum zestaw ubrań BMW - kurtkę i spodnie. Po paru mailach dogadaliśmy się ze ja mu wpłacę kasę on mi wyśle ubrania ja przymierze jakbym był niezadowolony albo rozmiar nie pasował to ja odsyłam a on mi przelewa pieniądze. Otrzymałem ubrania po rozpakowaniu jeszcze błoto się wysypało z kartonu - pisał ze nie używane w terenie myślę sobie wypiorę zaimpregnuję i będzie ok. Ale przymierzyłem i okazał się za duży. No to mail do niego że po weekendzie (to był piątek) odsyłam mu ubrania. Ubrania odesłałem on ich nie odebrał wróciły do mnie musiałem kolejny raz zapłacić za kuriera (łącznie 3 razy) na telefony nie odpowiadał jedynie napisał maila bądź SMS-a ze nie przeczytał w piątek maila i pieniądze już wydał :)
Taka była moja historia z kupnem na forum od "pewnego kolegi".

Zadomowiony na dobre

niestety nie wszyscy są uczciwi, a naiwność z naszej strony prowokuje do takich praktyk.
Nie powinno być litości dla cwaniaków którzy liczą że znajdzie się frajer do naciągnięcia.
Piętnować panowie, piętnować.

Poeta forumowy

Skupiając się tylko na faktach to w ogłoszeniu sprzedaży pisze:

http://olx.pl/oferta/lc4-adventure-CID5-IDbW9vf.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Zimą ktm przeszedł gruntowny przegląd i pewne modyfikacje takie jak:
- serwis kompletny przedniego zawieszenia

oraz
Powyższy serwis i modyfikacje zostały zrobione około 1300km temu.
oraz
Ponieważ pracuję w sklepie - serwisie motocyklowym i obowiązują mnie nieco inne ceny ;)

Ja czytajac takie opisy przyjąłbym, że przednie zawieszenie powinno być szczelne, a jak widać nie jest:
https://goo.gl/photos/PCBX9tn9SV8CSpJn9" onclick="window.open(this.href);return false;

Nasuwa się pytanie, czy sprzedający powiedział o tej nieszczelności?

Czy nie zobaczył wycieku wcześniej u siebie? przed wystawieniem ogłoszenia??

Forum jest dla kolegów a nie cwaniactwa i kłamców. Nie chcę oceniać teraz żadnej ze stron.
Mam nadzieję, że uda się porozumieć, bo jak mówi mój Braciak: nie ma dziury jakiej nie można odetkać.

Powodzenia w merytorycznym rozwiązaniu problemu, bez nakręcania emocji.

Poeta forumowy

Jeśli kupuję sprzęt od kogoś, kto sam przedstawia się jako mechanik i deklaruje, że wykonał gruntowny przegląd sprzedawanego motocykla, to mogę domniemywać, że nie pomylił on lagi obszczanej przez psa z wyciekiem oleju. Zaznaczam, że piszę tylko na podstawie opisów w tym wątku, nie znam stron ani przedmiotu sporu.