|
| Autor |
Wiadomość |
|
gompka
|
Tytuł: Tato Post: czwartek, 29 października 2020, 13:17 |
|
|
|
W sobotę odszedł mój tato...
Facet, który nauczył mnie jak być mężczyzną, był moim mentorem, wsparciem, wzorem, przyjacielem, czasem nawet wrogiem, ale zawsze był mój.
Nie jeździł motocyklem, choć miał prawko A od 1966 roku.
Motocykl był jednak ważnym elementem jego życia, choć od innej niż chciałby, strony. Jego tato, mój dziadek, miał tragiczny w skutkach wypadek na Iżu. To zaowocowało zrozumiałą niechęcią do jednośladów w mojej rodzinie.
Ja sam, z powyższych przyczyn, zacząłem jeździć bardzo późno, ale miałem w tacie cichego poplecznika. Mimo tragedii, którą przeżył, w tajemnicy przed mamą kibicował mojej pasji. Wiele razy siedzieliśmy w garażu, dłubiąc przy moich motocyklach i te chwile pozostaną w moim sercu na zawsze.
Pamiętajcie o swoich staruszkach i dzieciach. Czas jest bezwzględny i ucieka bezpowrotnie, kradnąc nam chwile, których nie przeżyliśmy z bliskimi albo pozostawiając niepowtarzalne wspomnienia z nimi w roli głównej. Wybór należy do nas.
Uroczystości pogrzebowe odbędą się 3 listopada o godzinie 13.50 na cmentarzu "Zarzew" w Łodzi przy ul. Lodowej 78.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Golab
|
Tytuł: Re: Tato Post: czwartek, 29 października 2020, 19:29 |
|
|
|
Mam podobne wspomnienia z dziadkiem, pierwsze moto WFM i jego pomoc mimo tego iż babcia była przeciwnikiem jednośladu.... Niech spoczywa w spokoju....
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Adagiio
|
Tytuł: Re: Tato Post: piątek, 30 października 2020, 06:41 |
|
|
|
Szczere kondolencje dla Ciebie i rodziny.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
KGT
|
Tytuł: Re: Tato Post: środa, 4 listopada 2020, 23:45 |
|
|
|
Ogrmnie współczuję! Jednak na tamtym świecie motocykle.....
|
|
| Na górę |
Offline |
 |