| Autor |
Wiadomość |
|
Acent
|
Tytuł: Uprzejmie donoszę o pijanym motocykliście... Post: środa, 4 kwietnia 2012, 11:01 |
|
|
|
Jadąc dzisiaj do pracy w Rzeszowie trafiłem na mieszkańca Sanoka(pozdrawiam) z za ciasno zawiązanym krawatem.Miałem ten niefart ,ze lawirując między stojącymi samochodami zakołysało mnie na progu(świeży asfalt) i musnąłem handbarem jego lusterko czym naruszyłem jego nienaruszalność. Ponieważ szkód było zero(pan nie wysiadł,nie pozwolił się przeprosić na następnych światłach).Rozjechaliśmy się.Tknięty przeczuciem i życiowym doświadczeniem ,zgłosiłem sprawę na komisariacie (mam obok pracy .Przy okazji dmuchnąłem w alkomat).Okazało się,że zadzwonił skurczybyk na Policję,uprzejmie poinformował,że pijany motocyklista przeciskał się między samochodami.Tak więc uważajcie.Nowy sposób uczynnych na utrudnienie życia :?
Ostatnio zmieniony środa, 4 kwietnia 2012, 12:39 przez Acent, łącznie zmieniany 1 raz.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Jaqb z Kaszub
|
Tytuł: Re: Uprzejmie donoszę o pijanym motocykliście... Post: środa, 4 kwietnia 2012, 11:16 |
|
|
Acent pisze: pijany motocyklista Zawsze mówiłem, że lepiej być znanym pijakiem, niż anonimowym alkoholikiem... :mrgreen: Stłuczki czy kolizje w ruchu miejskim to żadna nowość. Skoro chciałeś z delikwentem dojść do porozumienia, a on to zignorował jednocześnie pomawiając o przestępstwo (zgłoszenia na policji są rejestrowane) to masz go w garści gdyby sprawa miała mieć dalszy bieg...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Acent
|
Tytuł: Re: Uprzejmie donoszę o pijanym motocykliście... Post: środa, 4 kwietnia 2012, 11:24 |
|
|
|
Najbardziej zastanowiło mnie to,że nie wystartował oglądać lusterka jak to jest w zwyczaju.Tylko od razu zaczął się wydzierać o pijanym motocykliście.Miał to chyba przećwiczone :?
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
czosnek
|
Tytuł: Re: Uprzejmie donoszę o pijanym motocykliście... Post: środa, 4 kwietnia 2012, 11:26 |
|
|
|
Ostatnio na Podkarpaciu padł promilowy rekord więc może gość przyjezdny i myślał, że tu wszyscy tak mają :D
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Louis
|
Tytuł: Re: Uprzejmie donoszę o pijanym motocykliście... Post: środa, 4 kwietnia 2012, 11:30 |
|
|
|
Acent spójrz na to z innej strony, facet miał jakieś tam podejrzenie, że możesz być od wpływem. W końcu to Ty przytuliłeś się do niego zbyt czule. Wolał to zgłosić. Ten rodzaj nad(?)gorliwości mnie nie razi. Z Tobą było wszystko ok więc spoko ale pomyśl gdyby to był naprawdę pijany motocyklista i na następnych pasach wjechał w Twoje dziecko? Może kierownik auta miał juz jakieś doświadczenie z podobna sytuacją. Nie oceniałbym go tak surowo.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Jaqb z Kaszub
|
Tytuł: Re: Uprzejmie donoszę o pijanym motocykliście... Post: środa, 4 kwietnia 2012, 11:33 |
|
|
Acent pisze: nie wystartował oglądać lusterka jak to jest w zwyczaju.Tylko od razu zaczął się wydzierać o pijanym motocykliście Może sam był "wczorajszy" ?? Poza tym przyznałbyś się od razu, ze to Ty nakręciłeś ten filmik :evil: Niezły świr...
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Acent
|
Tytuł: Re: Uprzejmie donoszę o pijanym motocykliście... Post: środa, 4 kwietnia 2012, 11:37 |
|
|
Louis pisze: Acent spójrz na to z innej strony, facet miał jakieś tam podejrzenie, że możesz być od wpływem. W końcu to Ty przytuliłeś się do niego zbyt czule. Wolał to zgłosić. Ten rodzaj nad(?)gorliwości mnie nie razi. Z Tobą było wszystko ok więc spoko ale pomyśl gdyby to był naprawdę pijany motocyklista i na następnych pasach wjechał w Twoje dziecko? Może kierownik auta miał juz jakieś doświadczenie z podobna sytuacją. Nie oceniałbym go tak surowo. Przepraszam Louis,ale ja nie uciekałem , chciałem przeprosić i sprawę wyjaśnić.Tak to bywa w cywilizowanym świecie....Faktem jest,że to ja go musnąłem,ale jeżeli ma coś do mnie to dzwonimy po policję i załatwiamy sprawę jak należy na miejscu.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Acent
|
Tytuł: Re: Uprzejmie donoszę o pijanym motocykliście... Post: środa, 4 kwietnia 2012, 11:39 |
|
|
Jaqb z Kaszub pisze: Acent pisze: nie wystartował oglądać lusterka jak to jest w zwyczaju.Tylko od razu zaczął się wydzierać o pijanym motocykliście Może sam był "wczorajszy" ?? To samo powiedział dyżurny na komisariacie :roll:
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
marekm
|
Tytuł: Re: Uprzejmie donoszę o pijanym motocykliście... Post: środa, 4 kwietnia 2012, 11:45 |
|
|
Louis pisze: Acent spójrz na to z innej strony, facet miał jakieś tam podejrzenie, że możesz być od wpływem. W końcu to Ty przytuliłeś się do niego zbyt czule. Wolał to zgłosić. Ten rodzaj nad(?)gorliwości mnie nie razi. Z Tobą było wszystko ok więc spoko ale pomyśl gdyby to był naprawdę pijany motocyklista i na następnych pasach wjechał w Twoje dziecko? Może kierownik auta miał juz jakieś doświadczenie z podobna sytuacją. Nie oceniałbym go tak surowo. +1
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Louis
|
Tytuł: Re: Uprzejmie donoszę o pijanym motocykliście... Post: środa, 4 kwietnia 2012, 12:01 |
|
|
Acent pisze: Przepraszam Louis,ale ja nie uciekałem , chciałem przeprosić i sprawę wyjaśnić.Tak to bywa w cywilizowanym świecie....Faktem jest,że to ja go musnąłem,ale jeżeli ma coś do mnie to dzwonimy po policję i załatwiamy sprawę jak należy na miejscu. Ja tylko staram się zrozumieć drugą stronę bo ze starczego doświadczenia wiem, że nic na świecie nie jest czarno-białe. Może koles bał sie wysiąść z auta i dostac w twarz kaskiem od pijanego motocyklisty. Sam piszesz, że był pod krawatem, może czas go naglił i nie chaciał czekac na policję. Zrobił co zrobił, w sumie nic strasznego. Byłes trzeźwy więc nic Ci nie groziło. Za bardzo przejmujacy jesteś ;) Peace :mrgreen: [ img ]
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
KGT
|
Tytuł: Re: Uprzejmie donoszę o pijanym motocykliście... Post: środa, 4 kwietnia 2012, 12:17 |
|
|
|
To jednak jest bardziej złożona sprawa. Po takiej informacji Policja powinna poszukiwać pijanego motocyklisty. I co by się stało gdyby Acenta znalazła Policja przy piwie albo po piwie po pracy. Właśnie zamiar spowodowania kłopotów (wzywania, przesłuchiwania) na koszt podatnika miał pan w krawacie. I to jest wersja szara - polska.
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Acent
|
Tytuł: Re: Uprzejmie donoszę o pijanym motocykliście... Post: środa, 4 kwietnia 2012, 12:21 |
|
|
|
Dokładnie tak jak pisze KGT.Panowie ustalają właściciela i składają mu wizytę(alkomat).Później ja muszę złożyć im wizytę(zeznanie).A na koniec jeżeli pan w krawacie zdecyduje się złożyć zeznania to sprawa po ewentualnej decyzji Komendy Policji ląduje w sądzie.Ot taki mały niewinny korowodzik....
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Louis
|
Tytuł: Re: Uprzejmie donoszę o pijanym motocykliście... Post: środa, 4 kwietnia 2012, 12:39 |
|
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Horoś
|
Tytuł: Re: Uprzejmie donoszę o pijanym motocykliście... Post: środa, 4 kwietnia 2012, 20:55 |
|
|
|
Jaqb z Kaszub Filmik nie hula :(
|
|
| Na górę |
Offline |
 |
|
Jaqb z Kaszub
|
Tytuł: Re: Uprzejmie donoszę o pijanym motocykliście... Post: środa, 4 kwietnia 2012, 21:24 |
|
|
Horoś pisze: Jaqb z Kaszub Filmik nie hula :( usunięty z YT - do zobaczenia TUTAJ
|
|
| Na górę |
Offline |
 |